Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί δεν θα παραδώσουν τη γη τους στους κατακτητές» - Νέα ρωσικά πλήγματα
Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Gregorio Borgia«Oι Ουκρανοί ποτέ δεν θα παραδώσουν τη γη τους στους κατακτητές» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισημαίνοντας πως η Ουκρανία δεν μπορεί να παραβιάσει το Σύνταγμά της σε ό,τι αφορά εδαφικά ζητήματα.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για πραγματικές λύσεις που μπορούν να φέρουν ειρήνη. Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι όποιες λύσεις χωρίς το Κίεβο θα είναι λύσεις κατά της ειρήνης.
Νέα ρωσικά πλήγματα
Τουλάχιστον έξι νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός από τα ρωσικά πλήγματα στην κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από μαζικό βομβαρδισμό στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα στη Χερσώνα, ενώ υπήρξαν επιθέσεις σε Χάρκοβο και από Ντνίπρο, όπως μετέδωσε το Sky News.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι ζητά ο Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος – Το «όχι» Ζελένσκι και το «μήνυμα» Τραμπ
Τουρκία: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη για τη Γάζα
07:43
O Μαδούρο «έτοιμος» να συζητήσει με τις ΗΠΑ για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών και το πετρέλαιο
07:33
Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα σε Ίλιον και Μαρκόπουλο μέσα σε λίγες ώρες - Τρεις τραυματίες
07:31
Γαλλία: Πάνω από 1.000 πυρπολήσεις οχημάτων και εκατοντάδες προσαγωγές τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς
07:23