Γαλλία: Φωτιά σε εργοστάσιο χλωρίου - Έκκληση των Αρχών για παύση κυκλοφορίας
Γάλλοι πυροσβέστες σε περιστατικό φωτιάς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
SDIS13 via APΠυρκαγιά ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο χλωρίου στη νότια Γαλλία την Κυριακή (10/8), αυξάνοντας τον κίνδυνο τοξικών αναθυμιάσεων και ωθώντας τις αρχές να διατάξουν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Το εργοστάσιο παράγει χλώριο για πισίνες. Η τοπική αρχή προέτρεψε οποιονδήποτε βρίσκεται σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου από το εργοστάσιο να παραμείνει μέσα και να κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρά του.
«Καθώς οι άνεμοι πνέουν βόρειοι, η μυρωδιά του χλωρίου μπορεί να γίνει αισθητή», δήλωσε η νομαρχία, αν και σημείωσε ότι η ίδια η μυρωδιά δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.
Το εργοστάσιο έχει χαρακτηριστεί ως τοποθεσία όπου βάσει μιας οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ζητά από τα κράτη μέλη να προσδιορίζουν τα εργοστάσια που χειρίζονται επικίνδυνες ουσίες.
Έχουν αποσταλεί πυροσβέστες και αναμένεται να τους συνοδεύσει μια εξειδικευμένη ομάδα, δήλωσε η τοπική αρχή.
Το χημικό εργοστάσιο βρίσκεται στη γαλλική πόλη Λεντενόν, περίπου 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αβινιόν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαίνεται η πυρκαγιά κοντά στον Βεζούβιο - Ο ζεστός και ξηρός καιρός τροφοδοτεί τις φλόγες
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων
02:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
01:00
Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
00:30
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μήνυσε τον υπουργό Άμυνας που τον κατηγορεί για «στάση»
23:58