Ο Τραμπ απαιτεί από τους άστεγους να εγκαταλείψουν «άμεσα» την Ουάσινγκτον
Άστεγος στις ΗΠΑ
AP Photo/Julio CortezΤη δέσμευσή του να εκτοπίσει τους αστέγους από το κέντρο της Ουάσινγκτον με σκοπό η πρωτεύουσα των ΗΠΑ να γίνει «πιο όμορφη από ποτέ» ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα κάνω την πρωτεύουσά μας ασφαλέστερη και πιο όμορφη από ποτέ. Οι άστεγοι πρέπει να μετακομίσουν αμέσως» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social την Κυριακή (10/8).
«Θα σας δώσουμε μέρη για να μείνετε, αλλά μακριά από την πρωτεύουσα» όπως συμπλήρωσε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, προειδοποίησε πως «οι εγκληματίες δεν χρειάζεται να μετακομίσετε. Θα σας βάλουμε εκεί που πρέπει, στη φυλακή», προσθέτοντας πως θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική που υιοθετήθηκε για το μεταναστευτικό στα σύνορα.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε μία εντολή που διευκολύνει τη σύλληψη αστέγων, ενώ στις αρχές Αυγούστου διέταξε την ομοσπονδιακή αστυνομία να εισέλθει στους δρόμους της Ουάσινγκτον.
Από την πλευρά της, η δήμαρχος Μιούριελ Μπόουζερ, μέλος των Δημοκρατικών ξεκαθάρισε πως δεν παρατηρείται αύξηση της εγκληματικότητας στην Ουάσιγκτον, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται, σύμφωνα με το BBC.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ έδωσε εντολή να διαλυθούν οι κατασκηνώσεις αστέγων - «Η κρίση θα χειροτερέψει»
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη» - Πού μπορούν να καλούν όσοι αναζητούν συγγενείς
11:56