Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει για την πυρκαγιά στην Αλβανία η Ελλάδα
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Emrah GurelΕναέρια συνδρομή στην Αλβανία με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Krongj (Κρόγγι) παρέχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, διατίθενται δύο αεροσκάφη τύπου PZL από την αεροπορική βάση της Κέρκυρας, με προορισμό την πληγείσα περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Η αποστολή των εναέριων μέσων πραγματοποιείται έπειτα από διμερές αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.
Η φωτιά καίει για πέμπτη ημέρα δασικές εκτάσεις του δήμου Φοινικαίων, με το μέτωπο να φτάνει τα 35 χιλιόμετρα και να κινείται προς τα νότια με κίνδυνο να περάσει σε ελληνικό έδαφος.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 230.000 στρέματα, ενώ οι φλόγες έχουν περάσει από 18 μειονοτικά χωριά στη Βόρεια Ήπειρο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.
Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας (vid)
10:23
Χιλιάδες επιθέσεις σε 14 χώρες και η «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από χάρτες και γραφήματα
10:13
Μητσοτάκης για επιπτώσεις από πόλεμο: Η δημοσιονομική σοβαρότητα μας δίνει περιθώρια παρέμβασης
10:02
ΔΥΠΑ: Πάνω από 260.000 πολίτες έχουν βρει εργασία μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης
10:00