Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει για την πυρκαγιά στην Αλβανία η Ελλάδα
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Emrah GurelΕναέρια συνδρομή στην Αλβανία με την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών για την κατάσβεση πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Krongj (Κρόγγι) παρέχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, διατίθενται δύο αεροσκάφη τύπου PZL από την αεροπορική βάση της Κέρκυρας, με προορισμό την πληγείσα περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.
Η αποστολή των εναέριων μέσων πραγματοποιείται έπειτα από διμερές αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.
Η φωτιά καίει για πέμπτη ημέρα δασικές εκτάσεις του δήμου Φοινικαίων, με το μέτωπο να φτάνει τα 35 χιλιόμετρα και να κινείται προς τα νότια με κίνδυνο να περάσει σε ελληνικό έδαφος.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 230.000 στρέματα, ενώ οι φλόγες έχουν περάσει από 18 μειονοτικά χωριά στη Βόρεια Ήπειρο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες.
Συνελήφθη η Ιωάννα Τούνη για συκοφαντική δυσφήμηση
15:54
Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρή γυναίκα από κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού
15:43
Ιράν: Χτυπήσαμε με drone πλοίο που σχετίζεται με το Ισραήλ στα Στενά του Χορμούζ
15:31
Η μικρή πόλη της Ουαλίας που γεμίζει…Έλβις κάθε χρόνο και προσελκύει 40.000 επισκέπτες
15:21