ΚΟΣΜΟΣ

Κλεισμένος σε ένα σπίτι επί 30 χρόνια για να «προστατευθεί από το bullying»

Κλεισμένος σε ένα σπίτι επί 30 χρόνια για να «προστατευθεί από το bullying»
Twitter

Μια συγκλονιστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία με θύμα έναν 43χρονο που απελευθερώθηκε από τις Αρχές έπειτα από 30 χρόνια «ομηρίας» και εγκλεισμού μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η αστυνομία της πόλης Bayreuth έλαβε μία ανώνυμη πληροφορία. Λίγα 24ωρα αργότερα, εισέβαλε σε σπίτι της περιοχής όπου βρήκε έναν 43χρονο σε κακή κατάσταση να δυσκολεύεται να αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνες, ο άνδρας αυτός ζούσε έγκλειστος και υπό την επίβλεψη των γονιών του επί 30 ολόκλρα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, δεν βίωσε καμία από τις καταστάσεις που φυσιολογικά βιώνει ένας άνθρωπος που ενηλικιώνεται και μεγαλώνει. Δεν είχε καμία επαφή με τρίτους, δεν είχε φίλους, τηλέφωνο, υπολογιστή παρά ήταν απομονωμένος σε ένα δωμάτιο ζώντας μόνο με τα βασικά, ήτοι τροφή και νερό.

Ο λόγος για τον οποίο η ζωή του μετατράπηκε σε εφιάλτη. Σε ηλικία 13 ετών, γυρνώντας από το σχολείο, παραπονέθηκε στη μητέρα του ότι έπεσε θύμα bullying... Οι γονείς του θεώρησαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να τον προφυλάξουν ήταν να μην συναναστραφεί ξανά με κανέναν. Και τον κλείδωσαν σε μια δυστυχισμένη ζωή.

«Ο ίδιος επιθυμούσε να ζει μαζί μας. Το μόνο που ήθελα ήταν να τον προστατέψω. Μέχρι που η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μου. Έπεσε θύμα bullying στο σχολείο. Πώς όμως μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο σήμερα, τόσα χρόνια μετά», δήλωσε η μητέρα του σε τοπική εφημερίδα.

Ο 43χρονος νοσηλεύεται και υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί από τους γιατρούς η ψυχική του κατάσταση και να καθοριστεί τι είναι καλύτερο για το μέλλον του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ