Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ρούτε ενόψει της συνάντησης Τραμπ με Πούτιν
Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μαρκ Ρούτε
AP Photo/Burhan OzbiliciΟι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ενόψει της συνάντησης των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Αλάσκα ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες ξεκίνησαν με στόχο την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, και εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία αυτή είναι σημαντική, καθώς θα επιτρέψει θετικές εξελίξεις σε ανθρωπιστικά ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προέβη σε εκτιμήσεις σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην Ουκρανία ενόψει της συνόδου κορυφής στην Αλάσκα, αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Πιθανή μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων
Η πρόβλεψη Τραμπ για την συνάντηση με Πούτιν: Οι πιθανότητες του 25% - Τι λέει το Κρεμλίνο
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26
Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από συγκρούσεις στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
18:20
Η καταληκτική ημερομηνία για τη συμβασιοποίηση των δανείων του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ»
18:14
Σφοδρή κριτική Μερτς στις ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί «ταπεινώνονται» από τους Φρουρούς της Επανάστασης
18:10