Ρωσία: Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας συνάντησε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν
Από την άφιξη του Β. Βολόντιν στην Πιόνγκγιανγκ, την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025.
AP Photo/Jon Chol JinΟ πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βιτσισλάβ Βολόντιν, συνάντησε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το ρωσικό κοινοβούλιο.
Ο Βολόντιν, στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέφερε χαιρετισμούς από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου και ευχαρίστησε τον Κιμ για την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Κιμ σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα.
Σε επιστολή του προς τον Πούτιν, ο Κιμ αναφέρει πως οι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας σφυρηλάτησαν «τη φιλία και την ενότητα» στο πεδίο των μαχών, πολεμώντας «έναν κοινό εχθρό», όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).
Πιονγκγιάνγκ και Μόσχα είχαν επιβεβαιώσει αμφότερες την ανάπτυξη βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ για την απελευθέρωση εδαφών που κατείχαν ουκρανικές δυνάμεις μετά την αιφνιδιαστική διασυνοριακή επίθεσή τους τον Αύγουστο του 2024.
Bρετανός υπουργός Άμυνας: «Η φιλία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο παραμένει ισχυρή απέναντι στις ιρανικές απειλές»
12:54
Νέα άνοδος στις τιμές του χρυσού - Παραμένει ισχυρό το δολάριο
12:51
Ηράκλειο: Νέα περιστατικά με μετανάστες νότια της Κρήτης - Διασώθηκαν 73 άτομα
12:38
Τουρκία για Κύπρο: Η Άγκυρα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες της ως εγγυήτρια δύναμη
12:38