ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Νέα επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Βρυξέλλες: Νέα επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικούς
REUTERS/ ERIC VIDAL

Επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο άνδρα δέχτηκαν δύο αστυνομικοί στις Βρυξέλλες, σε ένα περιστατικό που ενδέχεται να συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ και ερευνάται από εισαγγελείς αρμόδιους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Έχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης υπηρέτησε ως στρατιώτης μέχρι το 2009 ενώ φαίνεται πως έχει τακτική επικοινωνία και με στρατιωτικά μέλη της Συρίας.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών Τζένιφερ Βαντερπούτεν, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Στη συνέχεια, ο δράστης έσπασε τη μύτη ενός τρίτου αστυνομικού που έσπευσε να βοηθήσει τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει. Ο δράστης τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά των αστυνομικών και στη συνέχεια συνελήφθη.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό στην καρδιά της Ευρώπης με επίθεση σε αστυνομικούς. Στις 6 Αυγούστου, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ματσέτα στο Σαρλερουά από έναν άνδρα που φώναζε "Αλλάχ Άκμπαρ" και ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μόλενμπεκ, μια κοινότητα των Βρυξελλών που θεωρείται εστία ριζοσπαστικού ισλαμισμού, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, χωρίς ωστόσο να τραυματιστούν. Ο δράστης των επιθέσεων, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου, είναι ένας άνδρας με καταγωγή από το Μαγκρέμπ ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας με περίπου δέκα ψευδώνυμα, αλλά χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι είχε οποιαδήποτε σύνδεση με το ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ