Μελόνι: Ο Τραμπ υιοθέτησε την ιταλική πρόταση για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Τζόρτζια Μελόνι
AP Photo/Gregorio BorgiaΗ πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε σήμερα ότι «ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε σήμερα την ιταλική ιδέα των εγγυήσεων ασφαλείας που εμπνέονται από το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ».
«Ο πρόεδρος Τραμπ επανέφερε στο τραπέζι την ιταλική ιδέα για εγγυήσεις ασφαλείας που να εμπνέονται από το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Η πρόταση ξεκινά από τον ορισμό της ρήτρας συλλογικής ασφάλειας που να επιτρέψει στην Ουκρανία να διαθέτει την στήριξη όλων των εταίρων της -συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ - οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να ενεργοποιηθούν, σε περίπτωση που δεχθεί νέα επίθεση», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Θεωρώ θετικό το ότι δημιουργούνται κάποια μικρά περιθώρια για την ειρήνη στην Ουκρανία» τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
«Η συμφωνία μοιάζει ακόμη πολύπλοκη, αλλά επιτέλους εφικτή, μετά από το τέλμα που προέκυψε, εδώ και πολλούς μήνες, στο πολεμικό μέτωπο», πρόσθεσε η Μελόνι, η οποία είναι της άποψης ότι «μόνον η Ουκρανία μπορεί να διαπραγματευτεί, σε ό,τι αφορά τους όρους και την επικράτειά της».
Η ιδέα θα μπορούσε να είναι ελκυστική για την Ουκρανία, η οποία εδώ και καιρό επιδιώκει ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επιτεθεί ξανά. Ωστόσο αρκετοί Ουκρανοί νομοθέτες δήλωσαν ότι η αναφορά της κας Μελόνι περί «ανάληψης δράσης» ήταν πολύ αόριστη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Πρόταση των ΗΠΑ για εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ
Πρωτοχρονιά στην Περιφέρεια Αττικής: Το εορταστικό πρόγραμμα σε Πεδίον Άρεως και Πάρκο Τρίτση
12:02
Ουκρανία: Δημοψήφισμα για το ειρηνευτικό σχέδιο και εκεχειρία 60 ημερών ζητά ο Ζελένσκι
11:57
Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν από την Έιμι Σούμερ (pics)
11:53
Tσιάρας: Παρατείνουμε τη χαμηλή τιμή στο αγροτικό ρεύμα - «Παράθυρο» σε στήριξη κι άλλων προϊόντων
11:53