Μηνύματα Ζελένσκι - Τραμπ πριν τη συνάντηση στις ΗΠΑ: Τι λένε για τερματισμό πολέμου και ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Ben CurtisΤο μήνυμα ότι θέλει αυτός ο πόλεμος να τελειώσει «γρήγορα» και με «αξιόπιστο» τρόπο στέλνει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν το κρίσιμο ραντεβού με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον, ο οποίος από την πλευρά του έδωσε το στίγμα «εκκίνησης» των συνομιλιών ξεκαθαρίζοντας πως για να μπει τέλος στις εχθροπραξίες δεν πρόκειται η Ουκρανία να πάρει πίσω την Κριμαία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Μοιραζόμαστε όλοι την ισχυρή επιθυμία να τελειώσει αυτός ο πόλεμος γρήγορα και κατά τρόπο αξιόπιστο. Και η ειρήνη να έχει διάρκεια», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).
Αποκλείει την ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ
«Ο πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία σχεδόν αμέσως, αν το θέλει, ή μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο» έγραψε ο Τραμπ από την πλευρά του.
«Να θυμάστε πώς άρχισε. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτηθεί η Κριμαία που δόθηκε από τον Ομπάμα (πριν από 12 χρόνια, χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά), και να υπάρξει ένταξη στο NATO για την Ουκρανία. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», προεξόφλησε ο ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social, προσθέτοντας «να υπάρξει ένταξη στο NATO».
Να σημειωθεί ότι, σήμερα Δευτέρα (18/8) είναι το κρίσιμο «ραντεβού» του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες στον Λευκό Οίκο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το κρίσιμο ραντεβού στο Λευκό Οίκο: Ο αισιόδοξος Τραμπ, οι επιφυλακτικοί ευρωπαίοι
Οι «κόκκινες γραμμές» Ζελένσκι: Με ποιες θέσεις θα σταθεί απέναντι στον Τραμπ
Δραματική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που γρονθοκόπησε γιατρό σε νοσοκομείο
18:21
Κωνσταντοπούλου από τα μπλόκα: Οι αγρότες δεν ενέδωσαν στην «κοροϊδία του πρωθυπουργού»
18:10
Χρυσοχοΐδης: Ψευδή τα περί χρήσης πλαστικών σφαιρών στους αγρότες - Νέες συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
17:58
«ΟΧΙ» Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ : Αγρότες: Τα 14+2 αιτήματά τους - Κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα
17:46