ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά λάθος σε αεροπορικό βομβαρδισμό

Ιράκ: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά λάθος σε αεροπορικό βομβαρδισμό
REUTERS/ AKO RASHEED

Τουλάχιστον 20 σουνίτες μαχητές, μέλη φυλών που πολεμούν στο πλευρό των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην περιοχή Καγιάρα του Ιράκ, καθώς θεωρήθηκαν κατά λάθος ότι ήταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν το αεροσκάφος που εξαπέλυσε την επίθεση ανήκε στην ιρακινή πολεμική αεροπορία ή στον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο Σέιχ Ναζάν Σαχρ αλ Λιχάιμπι, διοικητής των σουνιτών μαχητών, έκανε λόγο για 21 νεκρούς. Όπως είπε, οι άνδρες του μπήκαν στο στόχαστρο τη στιγμή που ανασυγκροτούνταν, αφού απέκρουσαν μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Ο υπουργός Γεωργίας του Ιράκ, ο Φάλαχ Χάσαν Ζεϊντάν, από την πλευρά του, που κατάγεται από μια φυλή της περιοχής, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 21, ενώ υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.

Η Καγιάρα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Τον Αύγουστο οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τους ακραίους ισλαμιστές από την πόλη αυτή. Ο διεθνής συνασπισμός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα κοντινό αεροδρόμιο ως βάση για την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ