Συμμαχία των Προθύμων: Στις ΗΠΑ στρατιωτικοί επιτελείς για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία, υπό τη συμπροεδρία του Κιρ Στάρμερ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα επόμενα βήματα για τις εγγυήσεις ασφαλείας προς το Κίεβο, καθώς και οι πιθανές νέες κυρώσεις για την ενίσχυση της πίεσης στη Ρωσία.
Οι συμμετέχουσες χώρες συμφώνησαν στη διεξαγωγή συνάντησης στρατιωτικών επιτελείων με τους Αμερικανούς ομολόγους τους «τις επόμενες ημέρες, ώστε να ενισχυθούν τα σχέδια για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας και να προετοιμαστεί η ανάπτυξη εγγυήτριας δύναμης σε περίπτωση που τερματιστούν οι εχθροπραξίες».
Παράλληλα, οι ηγέτες συζήτησαν «πώς θα μπορούσε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση –συμπεριλαμβανομένων νέων κυρώσεων– στον Πούτιν, έως ότου δείξει ότι είναι έτοιμος να λάβει σοβαρά μέτρα για να βάλει τέλος στην παράνομη εισβολή του».
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν πάνω από 30 ηγέτες χωρών, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Liveblog: Μάχη με τις φλόγες μόνο από επίγειες δυνάμεις στη Λούμπα - Καλύτερη η εικόνα στην Ψάθα
21:40
Φωτιά σε προαύλιο χώρο στον Βοτανικό - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
21:40
Ο Ζελένσκι απέπεμψε την πρέσβειρα στις ΗΠΑ με προεδρικό διάταγμα - Όλο το παρασκήνιο
21:30
Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής εξαρτημάτων για πυραύλους Patriot and THAAD
21:18