Εντολή Τραμπ να βαφτεί μαύρο το τείχος στο Μεξικό για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης
Το τείχος του Μεξικού στα σύνορα με τις ΗΠΑ
AP /Gregory BullΕντολή να βαφτεί το τείχος του Μεξικού μαύρο, ώστε να καταστεί πιο... ζεστό και να αποτραπεί η παράτυπη μετανάστευση έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της σε ένα τμήμα του τείχους στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με το Associated Press, η Νόεμ αναφέρθηκε στο ύψος και στο βάθος του τείχους ως τρόπους αποτροπής όσων επιδιώκουν να περάσουν πάνω ή κάτω από αυτό.
Με το ίδιο σκεπτικό, δήλωσε ότι το υπουργείο θα δοκιμάσει να το βάψει με μαύρη μπογιά για να κάνει το μέταλλο πιο ζεστό.
«Αυτό γίνεται ειδικά κατόπιν αιτήματος του προέδρου, ο οποίος κατανοεί ότι στις υψηλές θερμοκρασίες εδώ κάτω, όταν κάτι βάφεται μαύρο, γίνεται ακόμη πιο ζεστό και θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την αναρρίχηση στο τείχος.
«Έτσι, θα βάψουμε ολόκληρο το τείχος των νότιων συνόρων μαύρο για να διασφαλίσουμε ότι ενθαρρύνουμε τα άτομα να μην εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας» δήλωσε η Νόεμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού ανακοίνωσε την υποδοχή 20.000 μεταναστών
Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο στο περιβάλλον, τη στέγαση και τις μεταφορές
18:45
«Απειλή» Ντόναλντ Τραμπ: «Θα σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»
18:36
Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους λόγους παραίτησης του υπεύθυνου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
18:24
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα σκεφτούν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ» - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
18:15