Ο Τραμπ ζητά και από την διοικήτρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να παραιτηθεί
Η Λίζα Κουκ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζέρομ Πάουελ.
AP Photo/Mark Schiefelbein, FileΟ Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη κάλεσε την διοικήτρια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), Λίζα Κουκ, να παραιτηθεί.
Ο Ντ. Τραμπ, επικαλείται έκκληση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Κατοικιών των ΗΠΑ (Federal Housing Finance Agency) προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει την Κουκ για φερόμενη απάτη σχετική με στεγαστικά δάνεια.
Ο Διευθυντής της FHFA, Μπιλ Παλτ, στην πλατφόρμα X νωρίτερα την Τετάρτη ανέφερε ότι η Κουκ είχε δηλώσει ένα διαμέρισμα στην Ατλάντα ως την κύρια κατοικία της, αφού είχε λάβει δάνειο για το σπίτι της στο Μίσιγκαν, το οποίο επίσης είχε δηλώσει ως κύρια κατοικία.
«Η Κουκ πρέπει να παραιτηθεί, τώρα!!!» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του, στα πιο πρόσφατα σχόλιά του με στόχο την ανασύνθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στη Fed και στον Πρόεδρο της, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τα βασικά επιτόκια και έχει ζητήσει σημαντικές μειώσεις επιτοκίων. Έχει επίσης επανειλημμένα αφήσει να εννοηθεί ότι σκέφτεται την αντικατάσταση του Πάουελ καθώς επιδιώκει να αναμορφώσει το νομισματικό συμβούλιο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα όρισε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων, Στίβεν Μίραν, να ολοκληρώσει την υπόλοιπη θητεία που άνοιξε μετά την απροσδόκητη αποχώρηση της Κυβερνήτη Αντριάνα Κάγκλερ.
Ορεστιάδα: Εν αναμονή μεγάλου όγκου υδάτων σε Έβρο και Άρδα - Συστάσεις στους πολίτες
11:42
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για τις δεξαμενές στο Πέραμα - Στόχος η απομάκρυνσή τους
11:42
Φονική έκρηξη στο εργοστάσιο ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Εξετάζονται δείγματα από το έδαφος - Καταθέτουν μάρτυρες
11:32
Αλ. Εξάρχου: Η αναβάθμιση του Κάθετου Διαδρόμου εγγύηση για την ενεργειακή ασφάλεια
11:29