Τζέι Ντι Βανς: Η Ευρώπη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία
Ο Τζέι Ντι Βανς
AP Photo/Mark SchiefelbeinΤο μήνυμα ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτές που θα πρέπει να έχουν «τη μερίδα του λέοντος» των εγγυήσεων ασφαλείας που ζητά η Ουκρανία, έστειλε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, την ώρα που οι διπλωματικές προσπάθειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Δεν νομίζω πως πρέπει να σηκώσουμε εμείς το βάρος» σε αυτή την περίπτωση, δήλωσε ο Βανς μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Νομίζω πως πρέπει να βοηθήσουμε αν είναι απαραίτητο για να τελειώσει ο πόλεμος και να σταματήσουν οι σκοτωμοί. Όμως νομίζω πως πρέπει να αναμένουμε, και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ασφαλώς αναμένει, πως η Ευρώπη θα διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο» πρόσθεσε.
«Ανεξαρτήτως της μορφής που θα έχει, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν τη μερίδα του λέοντος του βάρους» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διπλωματικός πυρετός για συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι: Η διορία Τραμπ και οι εγγυήσεις ασφαλείας
SPONSORED
Ν. Αφρική: Νέες αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις - Εκατοντάδες άνθρωποι διώχθηκαν απο τα σπίτια τους
23:06
Φρουροί της Επανάστασης: «Μόνη ασφαλής δίοδος στα Στενά του Ορμούζ αυτή που ορίζουμε εμείς»
22:57
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 82-76: Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο πρώτος τελικός στο ΣΕΦ
22:53
Η απόφαση να γίνει ηθοποιός, η φιλία με την Καρέζη: Η τελευταία συνέντεξη του Άγγελου Αντωνόπουλου
22:52