Γουινέα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από κατολίσθηση μετά από έντονες βροχοπτώσεις
Ανανεώθηκε:
Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τη Γουϊνέα, προκαλώντας κατολίσθηση στα προάστια της πρωτεύουσαν Κόνακρι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Στρατιώτες και μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας αναζητούν ακόμη επιζώντες στα συντρίμμια.
Έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, το έδαφος υποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στην κοινότητα Μανεά, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Κόγια, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων και Ανθρωπιστικών Καταστροφών (ANGUCH).
Ο υπουργός Χωροταξίας Μόρι Κοντέ είπε ότι κάτοικοι της περιοχής συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθοδηγώντας τις ομάδες των διασωστών στα πιο επικίνδυνα σημεία.
Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στη Γουινέα κατά την περίοδο των βροχοπτώσεων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της άναρχης δόμησης στις πλαγιές των βουνών και σε ζώνες που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες. Από την αρχή της εποχής των βροχών περίπου 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης από τον ΔΕΔΔΗΕ: - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30