Οι δασμοί του Τραμπ πλήττουν την γερμανική οικονομία - Υπό πίεση ο Μερτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
AP Photo/Markus SchreiberΟι αμερικανικοί δασμοί έπληξαν τις εξαγωγές της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η οικονόμία της να συρρικνωθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, αυξάνοντας την πίεση στον καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς να αλλάξει την πορεία της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης.
Μειωση κατά 0,3% παρουσιάζει το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω μια προηγούμενη εκτίμηση του Ιουλίου για πτώση μόλις 0,1%.
Οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 0,6% και οι δαπάνες για μηχανήματα και εξοπλισμό μειώθηκαν κατά 1,9%, υποδηλώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κατασκευαστές της χώρας το πρώτο πλήρες τρίμηνο μετά την έναρξη ισχύος των αυξημένων αμερικανικών δασμών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, λαμβάνοντας περίπου το 10% των εξαγωγών της, και βασικός προορισμός για προϊόντα από αυτοκίνητα έως χημικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Γερμανία να διδαχθεί από την Ελλάδα»: Άρθρο της Handelsblatt για την ελληνική οικονομία
Το παιχνίδι ξεκινάει από την Admiral Χαλκίδας, με ένα ξεχωριστό Opening Party
17:07
Τρεις συμμορίες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους εξάρθρωσαν οι Αρχές – Πάνω από 400.000 ευρώ η λεία
17:03
Πώς είναι να κερδίζεις ξαφνικά; Την απάντηση έχουν χιλιάδες νικητές του Instant Win από την Allwyn
16:50
«Αρκετοί νεκροί» από την φωτιά σε εργοτάξιο στις Βρυξέλλες: Αγνοούνται έξι άτομα
16:42