Συγκλονισμένος ο Βρετανός ΥΠΕΞ από τα ισραηλινά πλήγματα στο νοσοκομείο της Γάζας
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΟ υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι, δήλωσε σήμερα πως είναι συγκλονισμένος, αφότου το Ισραήλ έπληξε το νοσοκομείο Νάσερ στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους, μεταξύ αυτών πέντε δημοσιογράφοι.
«Συγκλονισμένος από την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Νάσερ. Άμαχοι, υγειονομικοί και δημοσιογράφοι πρέπει να προστατεύονται. Χρειαζόμαστε άμεση εκεχειρία», επισήμανε ο Λάμι σε ανάρτησή του στο Χ.
Οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς εργάζονταν για το Reuters, το Associated Press, το Al Jazeera και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι έπληξε την περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ, προσθέτοντας πως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων διέταξε να διεξαχθεί έρευνα. Συμπλήρωσε πως «δεν στοχοθετεί δημοσιογράφους».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξηγήσεις για τον θάνατο πέντε δημοσιογράφων στη Γάζα απαιτεί η Ένωση Ξένου Τύπου από το Ισραήλ
Η στιγμή που το Ισραήλ «χτυπά» νοσοκομείο στη Γάζα - Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι
ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα έγγραφα που παρακράτησε ο Τραμπ το 2021
23:37
Εμπάργκο από την κυβέρνηση Μακρόν στον Αμερικανό πρέσβη Κούσνερ - Δεν πήγε στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις
23:24
Έρχονται τα πρώτα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων
23:15
Πώς και γιατί η Ευρώπη μπορεί να μπει στο στόχαστρο του Ιράν - Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν
23:03