Ο Ζελένσκι «βλέπει» Τουρκία, κράτη του Κόλπου ή ευρωπαϊκές χώρες για τις συνομιλίες με Πούτιν
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Efrem LukatskyΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία, τα κράτη του Κόλπου ή οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Τώρα, αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν επαφές με την Τουρκία, επαφές με χώρες του Κόλπου και με ευρωπαϊκές χώρες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν συνομιλίες με τους Ρώσους», δήλωσε ο Ζελένσκι στη βραδινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.
«Εμείς προσπαθούμε για το τέλος του πολέμου»
«Από την πλευρά μας, τα πράγματα θα προετοιμαστούν στο μέγιστο βαθμό για να τερματιστεί ο πόλεμος», τόνισε.
Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές καθώς ο προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Αντρίι Γερμάκ, δήλωσε ότι ο ίδιος και ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας βρίσκονται στο Κατάρ για να συναντηθούν με τον υπουργό Άμυνας της χώρας.
Ο Ζελένσκι έχει ζητήσει συνομιλίες με τον Πούτιν, αλλά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν έχει προετοιμαστεί η ατζέντα για μια τέτοια συνάντηση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε αεράμυνα και πληροφορίες η συμμετοχή των ΗΠΑ στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία
Μυστικό ενεργειακό deal ανάμεσα σε Τραμπ και Πούτιν για την Ουκρανία - Τα κομβικά έργα
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
17:20
Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» - Οι τελευταίες στιγμές της (pics)
17:19
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54