Ο Νετανιάχου για πρώτη φορά κάνει λόγο για γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου
Ανανεώθηκε:
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΑΠΕ - ΜΠΕΤην πρώτη δημόσια αναφορά στην γενοκτονία που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου, έκανε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Νετανιάχου, ρωτήθηκε γιατί το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων στο podcast του επιχειρηματία Πάτρικ Μπετ Ντέιβιντ, ισχυρίζόμενος ότι «Νομίζω ότι το κάναμε. Νομίζω ότι η Κνεσέτ πέρασε σχετικό ψήφισμα», παρότι δεν έχει ψηφιστεί τέτοιος νόμος.
Όταν πιέστηκε να διευκρινίσει για ποιον λόγο κανένας Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν το είχε πράξει μέχρι τώρα, ο Νετανιάχου απάντησε: «Μόλις το έκανα εγώ. Ορίστε».
Το Ισραήλ έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε αναγνώριση, της γενοκτονίας των Αρμενίων των Ασυρρίων και των Ελλήνων του Πόντου, φοβούμενο ότι θα βλάψει τις σχέσεις του με την Τουρκία η οποία αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε γενοκτονία.
Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ήδη αρκετά τεταμένες τα τελευταία χρόνια, με τους διπλωματικούς δεσμούς να έχουν ουσιαστικά ανασταλεί και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συγκρίνει συχνά το Ισραήλ με τους Ναζί εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.
Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε δύναμη στη Δημοκρατική Παράταξη και προοπτική στη χώρα
15:01
ΕΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 450 εκατ. ευρώ σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία και Ιορδανία
14:59
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη διέλευση ιρανικών πλοίων από τα στενά του Ορμούζ - «Όχι» από Βρετανία και Γερμανία στις εκκλήσεις Τραμπ
14:58
Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν για πρώτη φορά εξαγωνικό διαμάντι, πιο σκληρό από το φυσικό
14:50