ΚΟΣΜΟΣ

Κρατούσαν το παιδί τους επί τρεις δεκαετίες κλειδωμένο στο σπίτι

Κρατούσαν το παιδί τους επί τρεις δεκαετίες κλειδωμένο στο σπίτι
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Jose Cabezas

Μια απίστευτη ιστορία εξελισσόταν επί τρεις δεκαετίες στο σπίτι μιας οικογένειας στην πόλη Freienfels στη Βαυαρία.

Πριν από λίγες μέρες, γείτονες έκαναν παράπονα στην αστυνομία, ότι σε διπλανό σπίτι ακούγονταν βογγητά και κλάματα, με αποτέλεσμα οι Αρχές να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστική επιχείρηση ελέγχου.

Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν πρωτοφανές, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε έναν 43χρονο άνδρα που οι γονείς του κρατούσαν φυλακισμένο μέσα στο σπίτι τους για 30 περίπου χρόνια. Ο άνδρας ήταν εμφανώς παραμελημένος, με μεγάλα νύχια και εικόνα που δεν θύμιζε με τίποτα έναν άνθρωπο, όπως περιγράφει η Guardian.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε σε γερμανικά Μέσα: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς για πόσο χρονικό διάστημα ο άνδρας δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο ή αν του επιτρεπόταν να βγει από το σπίτι».

Ο 43χρονος έχει ήδη μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο ενώ στους γονείς απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παραμέλησης και της παράνομης φυλάκισης. Η μητέρα του άτυχου άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται πάσχει από μαθησιακές δυσκολίες, μίλησε στην τοπική εφημερίδα Nordbayerische Kurier και υπερασπίστηκε την πράξη της ίδιας και του συζύγου της.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο γιος της «είχε βαρεθεί την ζωή του», επειδή στο σχολείο τον πείραζαν και ανέφερε: «Ήθελε να μένει μαζί μας. Αν σας πω τι έχουμε περάσει δεν θα το πιστέψετε. Το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να τον προστατέψω».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος είχε τελειώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά, όταν ξεκίνησε να πηγαίνει σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ηλικία 13 ετών, οι γιατροί έκριναν ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Οι γείτονες από την πλευρά τους κατέθεσαν δεν είχαν δει το παιδί να βγαίνει έξω για... 30 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ