«Ο Πούτιν να προσέλθει σε διαπραγμάτευση» - Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Τραμπ και Ζελένσκι
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP PhotoΗ Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον απόηχο της μαζικής επίθεσης στο Κίεβο, η οποία έπληξε και τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην ουκρανική πρωτεύουσα.
«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη μαζική επίθεση στο Κίεβο που έπληξε επίσης τα γραφεία της ΕΕ. Ο Πούτιν πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πρέπει να διασφαλίσουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία, με σταθερές και αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας που θα μετατρέψουν τη χώρα σε μια απροσπέλαστη αμυντική δύναμη.
Η Ευρώπη θα διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της. Το αμυντικό μας εργαλείο SAFE, για παράδειγμα, θα είναι σημαντικό για την ενίσχυση των γενναίων ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον μαζικό βομβαρδισμό του Κιέβου– Για επιτυχία κάνει λόγο η Μόσχα
Μια πρώτη «ματιά» στην ταινία «Madden» με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ (vid)
11:44
Θεσσαλονίκη: Πέθανε η ηλικιωμένη που είχε διασωληνωθεί μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα
11:36
Τι συμβαίνει με το ασήμι - Γιατί εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά
11:22
Εγγυήσεις ασφαλείας για έως 50 χρόνια ζήτησε ο Ζελένσκι από τον Τραμπ - 15 προβλέπει το ειρηνευτικό σχέδιο
11:20