Δασική πυρκαγιά κοντά «Παλάτι του Πούτιν» μετά από επίθεση με ουκρανικό drone στη Μαύρη Θάλλασα
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP Photo/Jens MeyerΠυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά την συντριβή ουκρανικού drone την Πέμπτη (28/8) κοντά στο θέρετρο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα, όπου βρίσκεται το αρχοντικό του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι Αρχές στο Κρασνοντάρ δήλωσαν ότι τα συντρίμμια ενός drone που καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας προκάλεσαν πυρκαγιές σε τρία ξεχωριστά σημεία κοντά στο χωριό Κρινίτσα, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά του αρχοντικού που είναι ευρέως γνωστό ως «Παλάτι του Πούτιν».
Απεγκλωβίστηκαν 23 παραθεριστές
Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε 42 στρέμματα, απαιτώντας την επέμβαση περισσότερων από 100 ατόμων προσωπικού έκτακτης ανάγκης, 27 οχημάτων και ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev Be-200. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ένα σκάφος μετέφερε σε ασφαλές μέρος 23 παραθεριστές που είχαν παγιδευτεί, σύμφωνα το μέσο Moscow Times.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι αντιαεροπορικές άμυνες κατέρριψαν 18 από τα 102 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Κρασνοντάρ.
1566: Πάνω από 3,3 εκατ. εξυπηρετήσεις πολιτών μέσα σε 11 μήνες λειτουργίας
12:27
Μαρινάκης: Μέσα στις επόμενες μέρες θα φανούν οι μειώσεις τιμών στα καύσιμα
12:27
Νεκρός μετά από φωτιά στο σπίτι του ο ηθοποιός του «All My Children» Πολ Έιβερι και η σύζυγός του
12:24
Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Ηλεία, Κιλκίς και Εύβοια - Τα πρόστιμα από την αρχή του έτους
12:10