Μακρόν: Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ενημερώνει τους δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με τον Ζελένσκι.
AP Photo/Philippe Magoni, PoolΤο Παρίσι και το Βερολίνο θα συνεχίσουν να «πιέζουν», προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, διαβεβαίωσε σήμερα Παρασκευή (29/8) ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση προκειμένου επιπρόσθετες κυρώσεις να επιβληθούν από εμάς και εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό, όμως επίσης από τις ΗΠΑ, ώστε να αναγκάσουμε τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας», προκειμένου η Μόσχα να δώσει ενδείξεις της βούλησής της να τερματίσει τον πόλεμο, όπως το επιθυμεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Οι συνομιλίες για εγγυήσεις ασφαλείας να γίνουν σε επίπεδο ηγετών - Η απάντηση της Μόσχας
SPONSORED
Συστηνόταν ως «μάνατζερ» της Lady Gaga αλλά ήταν καταζητούμενος - Συνελήφθη στο Σύνταγμα
23:56
Αλλάζει η στάση του Τραμ «Ζάππειο» - Νέα θέση επί της Βασιλίσσης Όλγας
23:47
Σε κρίση η κυβέρνηση Στάρμερ: «Βροχή» οι παραιτήσεις στο Εργατικό Κόμμα και οι υποψήφιοι διάδοχοι
23:37
Αίγυπτος: Στο «φως» δύο αναστηλωμένοι αρχαίοι τάφοι της 18ης Δυναστείας των Φαραώ
23:28