Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές καλούν τον Τραμπ να «γράψει ιστορία» τερματίζοντας τον πόλεμο στη Γάζα
Άνθρωποι συμμετέχουν σε συγκέντρωση απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και ζητώντας το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια πλατεία γνωστή ως πλατεία των ομήρων στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ
. (AP Photo/Mahmoud Illean)Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Τελ Αβίβ ζητώντας έναν γρήγορο τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς, με ορισμένους από τους διαδηλωτές να καλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συνδράμει στις ειρηνευτικές προσπάθειες.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ομήρων στο κέντρο του Τελ Αβίβ καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να συμφωνήσει σε μια συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης των ομήρων.
Ορισμένα μέλη οικογενειών των εναπομεινάντων ομήρων κάλεσαν τον Τραμπ να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να απελευθερώσει τους ομήρους, ξεδιπλώνοντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Τραμπ, γράψε ιστορία».
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρόκειται να συνεδριάσει ξανά αύριο Κυριακή.
Μια πρόταση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που έχει ήδη εγκριθεί από τη Χαμάς δεν πρόκειται να συζητηθεί, σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12.
«Απόψε, ο λαός του Ισραήλ έλαβε περαιτέρω απόδειξη ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ευνοεί έναν ατελείωτο πόλεμο έναντι των ομήρων, πηγαίνοντας εντελώς ενάντια στη βούληση του λαού, παρόλο που υπάρχει πραγματική πιθανότητα να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους», δήλωσε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων.
Το Φόρουμ θα καλέσει σε νέες διαδηλώσεις αύριο Κυριακή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Οι όμηροι θα μπορούσαν να είχαν ήδη φτάσει σπίτι τους» λέει ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας
Μητέρα ομήρου προς Νετανιάχου: «Αν ο γιος μου δεν επιστρέψει σώος, θα σε κατηγορήσω για φόνο»
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00