Ισραήλ: Σε μυστική τοποθεσία η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις απειλές των Χούθι
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Gil Cohen-Magen/Pool Photo via APΣε διαφορετική από τη συνήθη τοποθεσία θα γίνει για λόγους ασφαλείας η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ την Κυριακή (31/8).
Αφού το Ισραήλ δολοφόνησε κορυφαίους αξιωματούχους των Χούθι και στόχευσε τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της Χαμάς η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σε ασφαλή εναλλακτική τοποθεσία, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan.
Το Σάββατο (30/8), ο Ισραηλινός Στρατός Άμυνας (IDF) επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Χούθι της Υεμένης Αχμέντ αλ-Ραχάουι, σκοτώθηκε μαζί με αρκετούς στρατιωτικούς αξιωματούχους της τρομοκρατικής ομάδας και άλλα ανώτερα μέλη της πολιτικής ηγεσίας της στην επίθεση της περασμένης Πέμπτης (28/8). Οι Χούθι έχουν ορκιστεί να ανταποδώσουν το πλήγμα.
Παράλληλα ο Ισραηλινός Στρατός και η Σιν Μπετ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους το βράδυ του Σαββάτου ότι πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή με στόχο ηγετικό στέλεχος της Χαμάς στην περιοχή της Πόλης της Γάζας, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Ενώ η δήλωση δεν παρείχε την ταυτότητα του ηγετικού στελέχους, πολλά εβραϊκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για τον επί σειρά ετών εκπρόσωπο της Χαμάς, Χουνταιφά Σαμίρ Αμπνταλάχ αλ Καχλούτ, ευρύτερα γνωστό με το πολεμικό του ψευδώνυμο Αμπού Ομπέιντα. Μια παλαιστινιακή πηγή δήλωσε την Κυριακή (31/8) στα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ότι σκοτώθηκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεκάδες πλοία σαλπάρουν από τη Βαρκελώνη για τη Γάζα - Σκοπός η παράδοση βοήθειας
Σε κατάσταση πολιορκίας από τον ισραηλινό στρατό η πόλη της Γάζας - Δεκάδες νεκροί και εκτοπισμένοι
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50