«Πύρα» Πούτιν κατά Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παράθυρο σε λύση μετά τη Σύνοδο στην Αλάσκα
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP Photo/Jens MeyerΝέα «πυρά» κατά της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής που οργανώθηκε από το Πεκίνο στην Τιαντζίν της Κίνας, ο Πούτιν υπεραμύνθηκε της επίθεσής του στην Ουκρανία, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη Δύση ότι προκάλεσε τον πόλεμο.
«Η κρίση αυτή δεν ξέσπασε από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι το αποτέλεσμα ενός πραξικοπήματος στην Ουκρανία, το οποίο υποστηρίχθηκε και προκλήθηκε από τη Δύση», δήλωσε.
Πρόσθεσε δε πως η συνεννόηση που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της συνόδου κορυφής, τον Αύγουστο, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει ένα δρόμο για την εξεύρεση λύσης στην κρίση στην Ουκρανία.
«Σχετικά με αυτό, εκτιμάμε πολύ τις προσπάθειες και τις προτάσεις από την Κίνα και την Ινδία με στόχο τη διευκόλυνση της επίλυσης της ουκρανικής κρίσης», δήλωσε ο Πούτιν.
«Θα επισήμαινα επίσης ότι η συνεννόηση, που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στην Αλάσκα, ελπίζω πως θα συμβάλει επίσης στο στόχο αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η μη χρήση των βάσεων σε ελληνικό έδαφος - Παράνομη η επίθεση στο Ιράν
22:20
Άγρια ληστεία στην Ηλεία: Τον απήγαγαν, τον οδήγησαν σε ερημιά και τον χτύπησαν
22:08
Οι IDF έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Ιράν: «Έτοιμοι να απαντήσουμε στις ΗΠΑ»
22:00
Φωτιά στο κτήριο του πρώην Λιμεναρχείου στην Πάτρα (vid)
21:56