Νέα συνάντηση Ζελένσκι με Ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη - Στο «τραπέζι» οι εγγυήσεις ασφαλείας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
EPA/OLIVIER HOSLET/ ΑΠΕ ΜΠΕΣυνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναμένεται να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες ξανά την Πέμπτη (4/9) στο Παρίσι.
«Προβλέπεται μια συνάντηση» για να συζητηθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία «και για να κάνουμε να προχωρήσει η διπλωματία διότι οι Ρώσοι διαφεύγουν για άλλη μια φορά» όπως αποκάλυψαν πηγές στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Διευκρίνισε, δε, πως «η συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι δεν προβλέπεται προς το παρόν».
Αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη μεταπολεμική Ουκρανία
Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους Financial Times η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρώπη ετοιμάζει «ακριβή» σχέδια για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία ως μέρος των μεταπολεμικών εγγυήσεων ασφαλείας, που θα έχουν την «πλήρη υποστήριξη των δυνατοτήτων των ΗΠΑ».
«Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι υψίστης σημασίας και απολύτως κρίσιμες» σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ συμπλήρωσε «Έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη, και είχαμε συμφωνία στον Λευκό Οίκο. Αυτό το ζήτημα προχωράει πολύ καλά επιμένει, παρά τις περί αντιθέτου πληροφορίες που διέρρευσαν».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Πύρα» Πούτιν κατά Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παράθυρο σε λύση μετά τη Σύνοδο στην Αλάσκα
Xριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο θα κοστίσει - Πίνακας με τις τιμές των προϊόντων
01:00
Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
00:30
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη πεζής - Αναζητείται ο οδηγός
23:59
Νέες φωτογραφίες του Άντριου Μάουντμπατεν απο τα αρχεία του Έπστειν
23:48