Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Γαλλία: Αναθεωρήστε το σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
O ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκιντεόν Σάαρ
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΟ ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ προέτρεψε το Παρίσι να αναθεωρήσει το σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενημερώνοντας τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν θα είναι ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ όσο το θέμα παραμένει στην ατζέντα.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο υπουργών, ο Σάαρ ζήτησε από τον Μπαρό «να αναθεωρήσει την πρωτοβουλία της Γαλλίας να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», υπογραμμίζοντας ότι «υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και βλάπτει τα συμφέροντα του Ισραήλ», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
«Το Ισραήλ επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Γαλλία, αλλά η Γαλλία πρέπει να σεβαστεί τη θέση του Ισραήλ όταν πρόκειται για ζητήματα ουσιώδη για την ασφάλεια και το μέλλον του», επεσήμανε ο Γκίντεον Σάαρ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ο κόσμος έχει υποχρέωση να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Το Ισραήλ χαρακτήρισε τη κεντρική τράπεζα του Ιράν ως «τρομοκρατική οργάνωση»
Τα «όπλα» των ενοικιαστών όταν οι ιδιοκτήτες ζητούν αύξηση ενοικίου
01:00
Επίδομα γέννησης: Ποιοι δήμοι παρέχουν από 1.000 έως 15.000 ευρώ
00:30
Περισσότερα από 100 σπίτια καταστράφηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς στη Νορβηγία
23:59
Βενετία: Αντιδράσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέρνει η άφιξη του Αμερικανού πρέσβη Φερτίτα
23:47