Ο Τραμπ απειλεί με νέους δασμούς την ΕΕ για το πρόστιμο στη Google
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Mark SchiefelbeinΜε εμπορικές κυρώσεις απείλησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόστιμο που επέβαλε στη Google.
«Η Ευρώπη επιτέθηκε σήμερα σε άλλη μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία, τη Google», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι αν η ΕΕ δεν αναθεωρήσει τα «άδικα» πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη Google αλλά και στην Apple, ο ίδιος θα «υποχρεωθεί» να θέσει σε εφαρμογή τον μηχανισμό επιβολής τιμωρητικών δασμών, τον λεγόμενο «Άρθρο 301».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό στη λαμπρή και άνευ προηγουμένου αμερικανική εφευρετικότητα και, αν συμβεί, θα αναγκαστώ να ξεκινήσω τη διαδικασία του Άρθρου 301 για να ακυρώσω τις άδικες ποινές που επιβάλλονται σε αυτές τις φορολογούμενες αμερικανικές εταιρείες», πρόσθεσε.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι επέβαλε πρόστιμο ύψους 2,95 δισεκ. δολαρίων στη Google επειδή καταχράστηκε τη κυρίαρχη θέση της στον τομέα των διαδικτυακών διαφημίσεων.
Άλκηστις, Οδύσσεια του Νόλαν και Τζουζέππε Βέρντι: 9 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο
09:02
Λιμάνι του Πειραιά: Συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων – Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
08:53
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποκαλύπτει πώς επέλεξε το «34» στους Μπακς και γιατί κάνει στροφή στο «7»
08:45
Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
08:36