Οι ΗΠΑ ζητούν έρευνα για εγκλήματα πολέμου Ρωσίας - Άσαντ
Έρευνα για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας και του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο επίκεντρο της έρευνας θα τεθούν οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων και αμάχων στο Χαλέπι.
Ο ΥΠΕΞ επέρριψε ευθύνες και στον Μπασάρ Αλ Άσαντ λέγοντας: «Ρωσία και καθεστώς Άσαντ χρωστούν στη διεθνή κοινότητα κάτι παραπάνω από μια απλή εξήγηση για το γιατί συνεχίζουν να πλήττουν νοσοκομεία, γυναίκες και παιδιά».
Σε αεροπορικό χτύπημα της συριακής κυβέρνησης το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή, σύμφωνα με τον κ. Κέρι, χτυπήθηκε νοσοκομείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 100.
«Αυτές οι ενέργειες απαιτούν ενδελεχή έρευνα για εγκλήματα πολέμου και όσοι διαπράττουν τέτοια, πρέπει να βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους», κατέληξε ο κ. Κέρι.
Άνδρας σε περιοχή της Λάρισας κατήγγειλε ότι τον πυροβόλησε ο αδελφός του
14:19
Με αιχμές η τελευταία ομιλία Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και δυστυχώς δεν την έχει»
14:17
«Θέλουμε να καταστρέψουμε ενεργειακές υποδομές στο Ιράν» λέει ο Χέγκσεθ - Η Τεχεράνη «απαντά» με χτυπήματα σε διυλιστήρια στον Κόλπο
14:15
Παπαδημητρίου στην απονομή EY «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» Ελλάδος 2025: «Να αναγνωρίζουμε αυτούς που ξεχωρίζουν»
14:11