Πέθανε ο ιστορικότερος αρκούδος της Ρωσίας
Ο πιο αγαπημένος αρκούδος του ζωολογικού κήπου της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος ζούσε εκεί απο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, πέθανε σε βαθιά γεράματα στην ηλικία των 27 ετών.
Ο Μένσικοφ, "μας άφησε μετά 27 χρόνια", γράφει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστοτοπο του ζωολογικού κήπου. "Ευχαριστούμε όλους εκείνους που τον αγαπούσαν και έρχονταν να τον δουν".
Ο άσπρος αρκούδος έφτασε στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης το 1989, όταν ήταν ακόμη λίγων μηνών. Είχε αιχμαλωτιστεί μαζί με τη μητέρα του στο ακρωτήριο Μένσικοφ της Νόβαγια Ζέμλια, στην Αρκτική.
Τα περισσότερα ζώα του κήπου έχουν γεννηθεί εκεί και δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερα στην άγρια φύση, γεγονός που τον καθιστούσε μοναδική περίπτωση.

Πηγή: Zoopark
Μεγαλώνοντας, γνώρισε την Ουσλάντα, με την οποία απέκτησε 16 αρκουδάκια. Το ζευγάρι ήταν από τα πιο δημοφιλή του κήπου και η σχέση τους διακρινόταν από "σπάνια αρμονία".

Πηγή: Zoopark
Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου ήταν προετοιμασμένοι για τον χαμό του εδώ και καιρό, καθώς οι πολικές αρκούδες ζουν συνήθως 15-30 χρόνια.
Κουβέιτ: Για υλικές ζημιές απο τις ιρανικές επιθέσεις κάνει λόγο το υπουργείο άμυνας της χωρας
22:50
Ο Τραμπ απέλυσε τον χειριστή οτοκιού γιατί στοιχιμάτιζε για το περιεχόμενο των ομιλιών του
22:48
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ
22:37
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σορούς στρατιωτών
22:37