Πυρά ισραηλινού ΥΠΕΞ κατά Μαδρίτης για διεξαγωγή «αντισημιτικής εκστρατείας»
O ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκιντεόν Σάαρ
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΟ ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ κατηγόρησε σήμερα την Ισπανία ότι διεξάγει «μια αντισημιτική εκστρατεία», μετά την ανακοίνωση από τον ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ σειράς μέτρων που έχουν στόχο να μπει ένα τέλος σ' αυτό που χαρακτήρισε «γενοκτονία στη Γάζα».
«Η ισπανική κυβέρνηση υιοθετεί μια εχθρική και αντιισραηλινή γραμμή, με μια βίαιη και εμποτισμένη με μίσος ρητορική», δήλωσε ο Σάαρ.
«Η απόπειρα της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Σάντσεθ να αποσπάσει την προσοχή από σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς με μια αντιισραηλινή και αντισημιτική επίθεση συνεχίζει να μοιάζει προφανής», δήλωσε ακόμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στο Ισραήλ της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ και ότι το Ισραήλ «δεν πρόκειται να διατηρήσει καμία επαφή μαζί της».
Φον ντερ Λάιεν: Η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ βασική εγγύηση ασφάλειας
15:05
Τουσκ: Η ειρήνη στην Ουκρανία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες
14:53
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στα Μάλγαρα
14:50
Bloomberg: Ο χαλκός σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2017 με τους «bulls» στο τιμόνι
14:33