Το Κατάρ πιέζει τη Χαμάς να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, πίεσε την πολιτική ηγεσία της Χαμάς να «ανταποκριθεί θετικά» στην τελευταία πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία και συμφωνία ανταλλαγής ομήρων στη Γάζα, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στη Ντόχα, όπως δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τις συνομιλίες.
«Ο πρωθυπουργός του Κατάρ πίεσε τη Χαμάς να ανταποκριθεί θετικά στην τελευταία αμερικανική πρόταση, η οποία μεταφέρθηκε μέσω διαμεσολαβητών και αποσκοπεί στην επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Την Κυριακή, η Χαμάς δήλωσε ότι έλαβε κάποιες ιδέες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με διαμεσολαβητές για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτών των ιδεών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα - Ισοπέδωσε κι άλλο πολυώροφο κτήριο
Ο ΟΗΕ καταγγέλλει την «γενοκτόνο ρητορική» της ισραηλινής ηγεσίας στη Γάζα
Πάρνηθα: «Mου έσκισε τα ρούχα και με έγδαρε στη μέση» - Τι λέει ο περιπατητής που δέχτηκε την επίθεση από λύκο
07:20
ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ BLOCK: Ο «οδικός χάρτης» των γεωτρήσεων: Το χρονοδιάγραμμα, τα οικόπεδα και οι επενδύσεις
07:11
Ο Τραμπ στέλνει στη Γροιλανδία πλωτό νοσοκομείο: «Για να φροντίσει ανθρώπους που είναι άρρωστοι»
07:05
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες
07:00