Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει πακέτο κυρώσεων στο Ισραήλ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP Photo/Geert Vanden WijngaertΠακέτο κυρώσεων προς το Ισραήλ αναμένεται να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κατάσταση της Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισίον είπε ότι ο ανθρωπογενής λιμός πρέπει να σταματήσει στη Γάζα και ανακοίνωσε ότι προτείνει την λήψη των εξής μέτρων:
Πάγωμα της χρηματοδότησης συγκεκριμένων τομέων της ισραηλινής οικονομίας, χωρίς να επηρεαστεί η χρηματοδότηση των κοινωνικών προγραμμάτων.
Επιβολή κυρώσεων στους εξτρεμιστές υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης.
Μερική αναστολή της συμφωνίας εμπορίου της ΕΕ με το Ισραήλ.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε επίσης ότι θα συσταθεί Ομάδα Δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Αλλά, και ότι διαφώνησε με το σχέδιο Τραμπ δηλώνοντας τη δέσμευσή της στη λύση των δύο κρατών.
Σημείωσε ότι η κατάσταση στην Γάζα, είναι τρομακτική, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Χαμάς δεν μπορεί να έχει θέση στο μέλλον τη περιοχής.
«Είμαστε υπέρ της ύπαρξης δύο κρατών στην περιοχή, με ένα ασφαλές Ισραήλ και μια βιώσιμη Παλαιστινιακή Αρχή» σημείωσε.
Μικρό αεροσκάφος έπεσε σε στέγη σπιτιού στη Γερμανία - Νεκρός ο πιλότος
17:04
Βίντεο από σύγκρουση λεωφορείων στη Συρία - Νεκροί 35 επιβάτες
16:53
Κικίλιας: «Το λιμάνι της Πάτρας μπορεί να δώσει καλύτερη ζωή στα παιδιά μας»
16:41
Στο νοσοκομείο δίχρονο αγόρι - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στα Χανιά
16:29