Βρετανός υπουργός Άμυνας: «Εξετάζουμε την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Πολωνίας»
Πολωνοί συνοριοφύλακες στα συνορα με τη Λευκορωσία.
AP Photo/Czarek SokolowskiΟι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξετάσουν τις επιλογές για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, δήλωσε την Τετάρτη ο βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χέιλι, μετά την κατάρριψη από την Πολωνία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επίθεσης στην Ουκρανία.
«Ως σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ, θα σας υποστηρίξουμε, φίλοι μας Πολωνοί. Ως σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ, θα συμβάλουμε στην εξασφάλιση της ασφάλειας του λαού σας», δήλωσε ο Χέιλι σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με εκπροσώπους από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ουκρανία.
«Μετά τις σημερινές συζητήσεις μας, ζήτησα από τις ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου να εξετάσουν τις επιλογές για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ πάνω από την Πολωνία», τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Δεν σχεδιάζαμε να πλήξουμε στόχους στην Πολωνία»: Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για τα drones
Μήνυμα Ρούτε προς Ρωσία: «Απολύτως επικίνδυνη η εισβολή drone στην Πολωνία - Είμαστε έτοιμοι»
Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διάρκεια τους - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο
01:00
Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος
00:30