Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα: Το πέμπτο μπλακ - άουτ σε έναν μήνα
Ακόμη ένα μπλακ - άουτ το πέμπτο μέσα σε διάστημα ενός μήνα σημειώθηκε σήμερα (10/09) στην Κούβα.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή ενεργειακή κρίση.
«Υπήρξε πλήρης αποσύνδεση του Ηλεκτρικού Συστήματος, του SEN, η οποία ενδέχεται να σχετίζεται με μια αναπάντεχη διακοπή λειτουργίας της θερμοηλεκτρικής μονάδας Αντόνιο Γκιτέρας, στο κέντρο του νησιού, όμως τα αίτια ερευνώνται ακόμη» ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων μέσω της πλατφόρμας Χ.
Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης του δικτύου, το μπλακ άουτ σημειώθηκε στις 9.14 το πρωί (16.14 ώρα Ελλάδας).
Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης.
Ακόμη και πριν από το σημερινό μπλακ-άουτ, πολλές περιοχές του νησιού βίωναν καθημερινά διακοπές στην ηλεκτροδότηση που έφταναν μέχρι και τις 16 ώρες.
Το σύστημα παραγωγής και διανομής ενέργειας της Κούβας είναι πεπαλαιωμένο ενώ ταυτόχρονα η χώρα μαστίζεται από έλλειψη καυσίμων, φυσικές καταστροφές και μια οικονομική κρίση.
Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας, που λειτουργούν με πετρέλαιο και είναι απαρχαιωμένοι, προσπαθούν να κρατήσουν αναμμένα τα φώτα μολονότι έφτασαν στα όριά τους πέρσι, όταν μειώθηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και το Μεξικό.
Σινεμά στη Στέγη: Lana Daher, Do you love me - 70 χρόνια εικόνων και ήχων από τον Λίβανο
16:34
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα - Νεκρό στέλεχος της Χαμάς
16:30
Ακυρώσεις διεθνών πτήσεων στο Ιράν μετά την έναρξη ισχύος των νέων αμερικανικών κυρώσεων
16:26
Η παραδοχή της Μελάνια για Τραμπ: «Μερικές φορές δεν θέλει να ακούει την αλήθεια»
16:18