Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβάλλεται για την Πέμπτη η έκτακτη συνεδρίαση για το Μεσανατολικό
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών
AP Photo/Yuki IwamuraΤο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανέβαλε την έκτακτη συνεδρίασή του σχετικά με «την κατάσταση στη Μέση Ανατολή» για το απόγευμα της Πέμπτης, κατόπιν αιτήματος του Κατάρ, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας.
Η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης κατόπιν αιτήματος της Αλγερίας, του Πακιστάν και της Σομαλίας, που είχαν ζητήσει άμεση ενημέρωση μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Ντόχα.
«Η ενέργεια του Ισραήλ δεν είχε στόχο το κράτος του Κατάρ»
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ντάνι Ντανόν, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της χώρας του, δηλώνοντας ότι «η ενέργεια του Ισραήλ δεν είχε στόχο το κράτος του Κατάρ.
Ο στόχος ήταν και θα παραμείνει σαφής: να πληγούν οι τρομοκράτες της Χαμάς και εκείνοι που ευθύνονται για τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου. Το Ισραήλ δεν έχει καμία ανοχή και δεν θα έχει καμία ανοχή για τους ηγέτες της Χαμάς όπου κι αν κρύβονται».
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07
Τα GTi της Peugeot επιστρέφουν υπό τάση!
10:54
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41