«Ο Νετανιάχου να έρθει ενώπιον της Δικαιοσύνης» λέει στο CNNi ο πρωθυπουργός του Κατάρ
Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman Al Thani
(Nathan Howard/Pool Photo via AP)Να λογοδοτήσει για τα πλήγματα στη Ντόχα εγκαλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του στο CNNi ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σημειώνοντας, δε, πως μετά από την κίνηση αυτή το Ισραήλ έσβησε «κάθε ελπίδα για τους ομήρους στη Γάζα».
«Νομίζω πως αυτό που έκανε ο Νετανιάχου χθες ήταν να σκοτώσει κάθε ελπίδα για τους ομήρους» που παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι μιλώντας στο CNNi.
Ο ίδιος συναντήθηκε με μέλη οικογένειας ομήρου το πρωί της ημέρας του βομβαρδισμού εναντίον της Χαμάς που συνεδρίαζαν σε κτήριο στη Ντόχα.
Οι οικογένειες των ισραηλινών ομήρων «υπολογίζουν σε αυτή τη μεσολάβηση. Είναι η μόνη τους ελπίδα», σχολίασε ο πρωθυπουργός του Κατάρ.
«Νομίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με πολιτισμένους ανθρώπους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ. «Έτσι αντιμετωπίζουμε τους άλλους. Και την ενέργεια που έκανε ο Νετανιάχου - δεν μπορώ να την περιγράψω, αλλά είναι μια βάρβαρη ενέργεια».
Η επίθεση στη Ντόχα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από «κρατική τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Αλ-Θάνι.
«Δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο εξοργισμένοι είμαστε από μια τέτοια ενέργεια... Αυτή είναι κρατική τρομοκρατία», δήλωσε ο Αλ-Θάνι στο CNN. «Είμαστε προδομένοι».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωθυπουργός Κατάρ: Εξετάζεται συλλογική αντίδραση στην επιθετικότητα του Ισραήλ
Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στην 43χρονη Ελευθερία που δολοφονήθηκε στην Κρήτη (vid)
13:53
Στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Κίμων»: Εντυπωσιακά πλάνα από την άφιξή της - Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη και Μακρόν αύριο
13:52
Στοιχηματική απάτη στη Γαλλία: Πώς με ένα πιστολάκι μαλλιών έβγαλαν 17.000 ευρώ «πειράζοντας» μετεωρολογικά δεδομένα
13:44
Η ΕΕ προετοιμάζει «σχέδιο» για ρήτρα αμοιβαίας βοήθειας εν μέσω ανησυχιών για τη στάση Τραμπ
13:43