Παραδοχή Κρεμλίνου: «Πάγωσαν» οι συνομιλίες για ειρήνη στην Ουκρανία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Anton Vaganov/Pool Photo via APΤο Κρεμλίνο παραδέχθηκε ότι οι συνομιλίες Ρωσίας– Ουκρανίας για ειρήνη βρίσκονται περισσότερο σε «παύση» παρά σε ενεργή διαδικασία.
«Τα κανάλια επικοινωνίας υπάρχουν και οι διαπραγματευτές μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, είναι πιο σωστό να πούμε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε παύση παρά σε ενεργή αλληλεπίδραση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδει το CNNi.
«Δεν πρέπει να φοράμε ροζ γυαλιά ούτε να περιμένουμε αστραπιαία αποτελέσματα»
Ο Πεσκόφ ανέφερε πως τόσο ο Πούτιν όσο και ο Τραμπ πίστευαν στην αρχή ότι η κρίση θα λυνόταν γρήγορα, αλλά αργότερα άλλαξαν άποψη. Τόνισε ωστόσο ότι η Ρωσία «παραμένει προσηλωμένη στον ειρηνικό διάλογο».
Παρά τις πιέσεις του Τραμπ για συμφωνία, η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της, κάτι που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δήλωσε πως η υπομονή του με τον Πούτιν «εξαντλείται και μάλιστα γρήγορα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Πολλές λεπτομέρειες για τις εγγυήσεις ασφαλείας έχουν ήδη καταγραφεί
Η Ρωσία έκανε τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων στον πόλεμο της Ουκρανίας
Αποστολή φρεγάτας στην Κύπρο ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας
12:10
Η IWC Schaffhausen παρουσιάζει το νέο Portugieser Chronograph Ceratanium
12:07
Ξεκάθαρο μήνυμα - απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για patriot: Αδιαπραγμάτευτη η αμυντική διάταξη της Ελλάδας - Καλούμε σε σύνεση
12:01
Την Τρίτη το πόρισμα της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ολομέλεια
11:59