ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία αστυνομικού στην Αίγυπτο από νέα ομάδα μαχητών

Δολοφονία αστυνομικού στην Αίγυπτο από νέα ομάδα μαχητών
REUTERS/ CARLOS GARCIA RAWLINS

Ένας Αιγύπτιος αστυνομικός έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου νεκρός από πυροβολισμούς αγνώστων δραστών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια νέα ομάδα μαχητών της Αιγύπτου, με την ονομασία ‘Hasam Movement’.

Οι δράστες πυροβόλησαν οκτώ φορές τον Gamal al-Deeb, έναν αστυνομικό του γραφείου Εσωτερικής Ασφάλειας, έξω από το σπίτι του στην επαρχία Beheira στα βόρεια της χώρας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Η ομάδα δολοφόνων του κινήματος Hasam Movement εκτέλεσε τον σκληρό εγκληματία Gamal al-Deeb, ο οποίος διέπραττε τα εγκλήματά του ανεξαρτήτως ηλικίας. Άξιζε τη σφαίρα της δικαιοσύνης που τον βρήκε στο κεφάλι και τις υπόλοιπες επτά στο σώμα του», ανέφερε η ομάδα σε ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οργάνωση κατηγορεί τον Deeb για δολοφονίες, απαγωγές και βασανιστήρια αθώων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Μάλιστα, ανήρτησε φωτογραφίες από το σπίτι, το αυτοκίνητο, ακόμα και την καφετέρια στην οποία σύχναζε ο αστυνομικός.

Η Hasam Movement έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για πέντε ακόμα επιθέσεις από τον περασμένο Ιούλιο, μεταξύ αυτών την απόπειρα δολοφονίας ενός ανώτερου εισαγγελέα και του πρώην ανώτερου μουσουλμάνου κληρικού της Αιγύπτου.

Η οργάνωση στις ανακοινώσεις της αναμειγνύει τόσο ισλαμιστική όσο και αντικυβερνητική ρητορική, γεγονός που υποδεικνύει διαφορά από άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ