Ζελένσκι για drone στη Ρουμανία: Προφανής επέκταση του πολέμου από τη Ρωσία
Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Gregorio BorgiaΓια προφανή επέκταση του πολέμου από τη Ρωσία, κάνει λογο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του αιτιολογώντας την παραβίαση από drone του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.
«Γι' αυτό η δράση πρέπει πάντα να είναι προληπτική, με βάση την αρχή ότι δεν υπάρχουν μικρές στρατιωτικές απειλές από εκείνους που έχουν συνηθίσει να καταστρέφουν την ανεξαρτησία και τη ζωή των άλλων. Η Ρωσία έχει συνηθίσει σε αυτό και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», αναφέρει ζητώντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Απαιτούνται κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Απαιτούνται δασμοί κατά του ρωσικού εμπορίου. Απαιτείται συλλογική άμυνα – και η Ουκρανία έχει προτείνει στους εταίρους της τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος προστασίας. Μην περιμένετε δεκάδες drones shaheds και βαλλιστικούς πυραύλους για να λάβετε τελικά αποφάσεις», καταλήγει ο ουκρανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της παραβιάσθηκε από drone κατά την διάρκεια ρωσικής επίθεσης κατά υποδομών στην Ουκρανία.
Η ρουμανική άμυνα επιστράτευσε δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την επίβλεψη της κατάστασης και αυτά «ανίχνευσαν ένα drone στον εθνικό εναέριο χώρο». «Το παρακολούθησαν μέχρι να εξαφανισθεί από τα ραντάρ» κοντά στο χωριό Κίλια Βέκε, αναφερόταν στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Ρουμανίας.
Την ίδια στιγμή, η Πολωνία και η Ατλαντική Συμμαχία ανέπτυξαν ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη εξαιτίας των επιθέσεων ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολωνία: Λήξη συναγερμού για τα ρωσικά drones - «Παραμένουμε σε εγρήγορση», λέει ο Τουσκ
Συναγερμός σε Πολωνία και Ρουμανία: Μαχητικά αεροσκάφη ψάχνoυν ρωσικά drones
Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτοί στον διάλογο, όχι στο παράλογο - Να σεβαστούν το κοινωνικό σύνολο
10:05
Προδιαγεγραμμένη καύση, μικρά νησιά, megafires: Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο της Πολιτικής Προστασίας
09:58
«Ουδείς που σπουδάζει ή διαμένει ήδη στο εξωτερικό θίγεται»: Τι θα ισχύσει με τη στρατιωτική θητεία
09:49
Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Πάνω από δέκα νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ταβέρνα (pics)
09:40