Ιταλία: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
Ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Γκροζέτο
AP Photo/Czarek SokolowskiΤην ανετοιμότητα της Ιταλίας να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Γκουίντο Κροζέτο, υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μελόνι.
«Η Ιταλία δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από μέρους της Ρωσίας ή και από άλλη χώρα, το λέω εδώ και καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί. Δεν εννοώ τον Πούτιν, εννοώ οποιονδήποτε», πρόσθεσε ο Κροζέτο.
«Δεν είμαστε έτοιμοι, διότι τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν επενδύσαμε στην άμυνα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν αναπληρώνεις μια εικοσαετία, μέσα σε ένα ή δυο χρόνια», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Άμυνας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ρωσία εκτόξευσε πύραυλο Kalibr απο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη θάλασσα του Μπάρεντς
Στο βρετανικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ρώσος πρέσβης - Για την παραβίαση εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ
«Πρόβα πολέμου» από τη Ρωσία στο κατώφλι του ΝΑΤΟ - Οι προκλήσεις και η ευκαιρία της Δύσης
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07
Τα GTi της Peugeot επιστρέφουν υπό τάση!
10:54
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Δημήτριος λόγω των έντονων βροχοπτώσεων (pics)
10:41
Στην δικαιοσύνη σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή
10:28