Πρόεδρος Πολωνίας σε ΝΑΤΟ: «Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο - Ο Πούτιν έδειξε για τι είναι ικανός»
Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Κάρολ Ναβρόσκι
karol nawrockiΈκκληση στο ΝΑΤΟ να ενισχύσει την αποτρεπτική ισχύ του απευθύνει ο Πολωνός πρόεδρος Κάρολ Ναβρότσκι στη «σκιά» της εισβολής ρωσικών drone στον εναέριο χώρο της χώρας του.
«Πρέπει να κάνουμε το παν για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, διότι μόνο αυτό εγγυάται την ειρήνη» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Bild, που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα (15/9).
Δήλωσε ότι δεν εκτιμά πως «τέτοιες επιθέσεις στην επικράτεια του NATO» θα επαναληφθούν, παρόλα αυτά όμως παρότρυνε τα κράτη να είναι καλύτερα προετοιμασμένα.
«Η επίθεση ελεγχόταν απευθείας από τη Μόσχα» σημειώνει και σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει τι είναι ικανός να κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν».
Ζητά κυρώσεις από τον Τραμπ
Την ίδια ώρα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο αίτημα τα κράτη μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού να τερματίσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου. Πρόκειται για ένα αίτημα που «δείχνει» μεταξύ άλλων, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, αλλά και τη Γαλλία, που εισάγει ρωσικό πετρέλαιο μέσω Ινδίας.
«Μόνο οι κυρώσεις και ο Τραμπ μπορούν να αναγκάσουν τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο και να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» και η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να τον υποστηρίξει στις προσπάθειές του» έκρινε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στην Πολωνία από πτήση drone πάνω από κυβερνητικά κτήρια - Συνελήφθησαν δύο Λευκορώσοι
Ιράν: Κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές στο Ορμούζ αν κινείται σε μη εγκεκριμένες διαδρομές
22:14
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 2,9 εκατ. ευρώ
22:11
Το μέγεθος της καταστροφής στη Βενεζουέλα από ψηλά: Κτήρια ισοπεδωμένα και βουνά από χαλάσματα
22:04
Φρένο στην κατανάλωση αλκοόλ από τους Παριζιάνους λόγω καύσωνα βάζουν οι Αρχές
21:55