Περισσότερους ευρωπαίους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots ζητά ο ντε Μεζιέρ
Τη συνδρομή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θέματα ασύλου, ζητά με επιστολή του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt.
Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.
«Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και την ενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η «Welt am Sonntag».
Είναι «επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη... Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή », δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (04 Οκτωβρίου)
06:30
«Ανακαινίζω»: Μέσα στον Οκτώβριο η προκαταβολή 50% - Έρχεται «Σπίτι μου 3»
06:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε καταβάλλεται και ποιοι οι ωφελούμενοι
05:00
Ρύθμιση οφειλών: Τι αλλάζει στη διαπραγμάτευση με τους servicers - Τα πρόστιμα και το πλαφόν του 15%
04:00