Δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε την απέλαση του οργανωτή φιλο-παλαιστινιακών κινητοποιήσεων
Ο Μαχμούντ Χαλίλ κρατάει παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τον εορτασμό της επιστροφής του από κέντρο κράτησης μεταναστών, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, στη Νέα Υόρκη.
AP Photo/Olga FedorovaΤην απέλαση του φοιτητή που πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Κολούμπιο, διέταξε αμερικανός δικαστής στη Λουιζιάνα.
Ο δικαστής «πάτησε» πάνω σε μια παρατυπία σε αίτηση για άδεια διαμονής που είχε υποβάλει ο φοιτητής και διέταξε την απέλαση «από τις ΗΠΑ στην Αλγερία ή εναλλακτικά στη Συρία».
Ο Μαχμούντ Χαλίλγεννήθηκε στη Συρία και είναι παιδί παλαιστινίων γονιών, κάτοχος άδειας μόνιμης παραμονής στην αμερικανική επικράτεια. Συνελήφθη την 8η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη από ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία συναρμόδια για την επιβολή του νόμου ως προς τη μετανάστευση, την ICE. Παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος την 21η Ιουνίου, η διαδικασία απέλασής του συνεχίστηκε.
Ο Μαχμούντ Χαλίλ κατηγορήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση πως είναι «υποστηρικτής της Χαμάς» όταν συμμετείχε στις μαζικές φοιτητικές διαμαρτυρίες για τον πόλεμο στη Γάζα.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Στόουνχεντζ για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο (pics)
18:24
Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά 22 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων οχημάτων από τη Δημοτική Αστυνομία
18:12
Βασίλης Τζιγκούρας: Από το 2015 μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει πάνω από 2.500 αμαξίδια για ζώα
18:00
ΕΞΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2026: Πώς θα βγουν περισσότερα σπίτια στην αγορά – Οι λύσεις για το στεγαστικό
17:49