Λαβρόφ: Ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ έχουν λάβει επιθετικά μέτρα που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
"Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων, όταν πρόκειται για την επιθετική Ρωσοφοβία που τώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας", τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: "Δεν είναι απλά μια ρητορική Ρωσοφοβία, αλλά επιθετικά βήματα που πράγματι βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν μια απειλή για την ασφάλειά μας".
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν αλλάξει δραματικά.
"Ειλικρινά, βλέπουμε αυτό το οποίο στις ΗΠΑ ονομάζεται "στρατηγική υπομονή" για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ως μονομερή επιδείνωση των σχέσεων από πλευράς των ΗΠΑ, η οποία άρχισε πολύ πριν από την ουκρανική κρίση", είπε ο κ. Λαβρόφ.
Εβδομάδα επιτοκίων σε ΗΠΑ, ΕΕ και Ιαπωνία - Τι θα αποφασίσουν οι κεντρικές τράπεζες
07:31
Η φόρμουλα για το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου, η ενημέρωση «μπουκέτο» και η στάση των Γάλλων
07:25
Κακοκαιρία: 48ωρο με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις-Στο «μάτι» η Αττική και την 28η Οκτωβρίου
07:17
28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα της Τροχαίας
07:17