Συναγερμός στο Ισραήλ: Drone των Χούθι συνετρίβη σε ξενοδοχείο στο Εϊλάτ
Κτήριο στο Ισραήλ μετά από επίθεση των Χούθι με drone (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Oded BaliltyΣυναγερμός σήμανε στο Ισραήλ από drone που έπεσε σε ξενοδοχείο στο Εϊλάτ την Πέμπτη (18/9).
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το drone χτύπησε την είσοδο ενός ξενοδοχείου, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
Ο Ισραηλινός Στρατός Άμυνας (IDF) σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε «από τα ανατολικά», που κανονικά χρησιμοποιείται ως κωδικός για την Υεμένη.
Ο στρατός συχνά περιγράφει τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ως «από τα ανατολικά».
Γιατροί και δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο.
Νωρίτερα σειρήνες είχαν ηχήσει στην πόλη, προειδοποιώντας για πιθανή διείσδυση drone. Οι Χούθι στην Υεμένη έχουν εκτοξεύσει δεκάδες drone εναντίον του Ισραήλ, πολλά από αυτά στο Εϊλάτ, τους τελευταίους μήνες.
Αν και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για το drone που έπληξε το Εϊλάτ λογαριασμός στο Telegram, στενά συνδεδεμένος με τους Χούθι, δημοσιεύει βίντεο από την επίθεση με drone που κοινοποιήθηκαν από Ισραηλινούς στο διαδίκτυο και εκφράζει ικανοποίηση.
Από τις 18 Μαρτίου, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν ξανά επιθέσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει από την Υεμένη περισσότερους από 80 βαλλιστικούς πυραύλους και περίπου 40 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31