Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι ανώτερο ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε στη Συρία
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα (19/9) ότι ανώτατο ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση ασφαλείας στη Συρία που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την υπό τις ΗΠΑ διεθνή συμμαχία.
Ο διοικητής, ο Ομάρ Αμπντούλ Καντέρ Μπασάμ , γνωστός ως «Αμπντούλ Ραχμάν Αλ- Χαλάμπι», ήταν επικεφαλής της ομάδας εξωτερικών επιχειρήσεων και ασφαλείας , αναφέρει η ιρακινή αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Ο Ομάρ Αμπντούλ Καντέρ Μπασάμ κατηγορήθηκε ότι επέβλεπε τις επιθέσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν στο Λίβανο και ότι σχεδίαζε άλλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες τελικά ματαιώθηκαν μέσω υπηρεσιών πληροφοριών, πρόσθεσε.
Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων με αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η οργάνωση ελπίζει να ανακάμψει στη χώρα μετά την πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον περασμένο Δεκέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στο Ιράκ - Στους 50 βαθμούς το θερμόμετρο στη Βαγδάτη
Ιράκ: Ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία - Διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα
ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας
19:44
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις σε ξένα εδάφη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων μας (vid)
19:40
Συνάντηση Καλίν με στελέχη της Χαμάς για τη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
19:28
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καισαριάνη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
19:14