ΟΗΕ: Με 145 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το Ψήφισμα για τη συμμετοχή της Παλαιστίνης
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της διεθνούς διάσκεψης για την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών, ενός παλαιστινιακού και ενός ισραηλινού που έλαβε χώρα στην έδρα του ΟΗΕ, στις 28 Ιουλίου 2025.
AP Photo/Richard DrewΗ Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα με 145 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 6 αποχές, το σχέδιο Ψηφίσματος A/80/L.2/Rev.1 που αφορά τη συμμετοχή του Κράτους της Παλαιστίνης στις Εργασίες της 80ής Συνόδου.
Κατά ψήφισαν το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δημοκρατία του Παλάου, η Παραγουάη και το Ναουρού.
Αποχή δήλωσαν έξι χώρες, η Αλβανία, η Ουγγαρία, η Β. Μακεδονία, το Φίτζι, η Παπούα Ν. Γουινέα και ο Παναμάς ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών στήριξε την πρόταση.
Το Ψήφισμα που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, ζητάει την αναίρεση της απόφασης των ΗΠΑ και αποτελεί σημαντική πολιτική δήλωση για την ενίσχυση της θέσης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, εν μέσω των συνεχιζόμενων διεθνών συζητήσεων για την ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναφέρει τις οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν για τα πυρηνικά
ΟΗΕ: Ο Αμπάς θα απευθύνει ομιλία μέσω βίντεο στη Γενική Συνέλευση - Οι ΗΠΑ δεν του έδωσαν βίζα
ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι 18-29 ετών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας
01:00
Δώρο Χριστουγέννων: Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί στους εργαζομένους μετά τη λήξη της προθεσμίας
00:30
Καμπότζη: Πάνω από 500.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας των εχθροπραξιών με την Ταϊλάνδη
23:59
Επίθεση σε Εβραίους στην Κωνσταντινούπολη - Ένταση έξω από συναγωγή εν μέσω Χανουκά (vid)
23:45